Twee-factor authenticatie eenmalig koppelen softtoken

Uitleg artikel

Indien voor uw account is ingesteld dat er gebruik gemaakt dient te worden van Twee-factor authenticatie (2FA), dan dient u vervolgens bij de eerste keer dat u in Indigo inlogt eenmalig een koppeling te leggen tussen tussen uw 2FA app (bijv. Google of Microsoft Authenticator) en Indigo. Dit artikel legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Indien u gebruik maakt van een hardware token (apparaatje) lees dan deze instructie.

Vereisten voordat u 2FA kunt gebruiken

1. U heeft een 2FA app (bijv. Google of Microsoft Authenticator) op uw smartphone geïnstalleerd;
  2. U heeft een Indigo account;
  3. Uw account dient te zijn voorzien van 2FA.

Eerste keer inloggen: eenmalig koppelen

De eerste keer nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevoerd zult uw Authenticator app eenmalig moeten koppelen met Indigo. Volg hiervoor de aanwijzingen op uw scherm:
Eenmalige koppeling maken tussen uw software token of hardware token

Vul de verificatie code in en klik op Activeren. Als dit goed gegaan is, bent u ingelogd in INDIGO.

Elke volgende keer bij het inloggen zal INDIGO om de verificatie sleutel vragen welke u kunt aflezen van uw Authenticator app bij het onderdeel 'Indigo':

Neem bij vragen of problemen contact op met uw INDIGO accountbeheerder.