Twee-factor authenticatie eenmalig koppelen hardware token

Uitleg artikel

In Indigo kunt u uw account van een extra beveiliging via een token voorzien. Een token is een extra code, naast het invoeren van je wachtwoord, die bevestigt dat u inderdaad wilt inloggen.
Er zijn twee manieren om een token te genereren:
- Softtoken via smartphone. Dit gaat dan bijvoorbeeld via Google Authenticator.
- Hardware token via een apparaatje.

Dit artikel beschrijft hoe u een eenmalige koppeling kunt leggen met uw hardware token.

Indien voor uw account is ingesteld dat er gebruik gemaakt dient te worden van Twee-factor authenticatie (2FA), dan dient u vervolgens bij de eerste keer dat u in Indigo inlogt eenmalig een koppeling te leggen tussen tussen uw hardware token en Indigo. Dit artikel legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Vereisten voordat u 2FA kunt gebruiken

1. U heeft een hardware token ontvangen, deze kan door het samenwerkingsverband worden aangevraagd bij Tolteek;
  2. U heeft een Indigo account;
  3. Uw account dient te zijn voorzien van 2FA.

Eerste keer inloggen: eenmalig koppelen

De eerste keer nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevoerd zult u Google Authenticator eenmalig moeten koppelen met Indigo. Volg hiervoor de aanwijzingen op uw scherm:
Klik op het plaatje van het hardware token.
Eenmalig koppelen van uw hardware token
Vul het serienummer in wat op de achterkant van uw hardwaretoken staat. Het serienummer bestaat uit 13 cijfers.
Druk nu op de knop van uw hardwaretoken en vul de verificatie code in die op uw apparaatje verschijnt.
Klik op Activeren. Als dit goed gegaan is, bent u ingelogd in INDIGO.

Elke volgende keer bij het inloggen zal INDIGO om de verificatie code vragen die op uw hardwaretoken verschijnt.

Neem bij vragen of problemen contact op met uw INDIGO accountbeheerder.